Ekonomika

Zamestnanosť na Slovensku najviac vzrástla v ubytovaní, odvetvie maloobchodu si pohoršilo

17.9.2022 (Webnoviny.sk) – Zamestnanosť na Slovensku v júli tohto roka medziročne vzrástla v deviatich z desiatich sledovaných odvetví ekonomiky. Najvyšší nárast zamestnanosti nastal v ubytovaní, o 12,4 %. V reštauráciách a pohostinstvách počet zamestnaných osôb stúpol o 8,3 % a v odvetví informácií a komunikácie o 5,5 %.

Nižší nárast zamestnanosti do 5 % bol v maloobchode, v predaji a oprave motorových vozidiel, doprave a skladovaní, vo veľkoobchode, stavebníctve a vo vybraných trhových službách. V priemysle, ktorý však zamestnáva najväčší počet ľudí, klesla zamestnanosť o 1,1 %. Informoval o tom Štatistický úrad SR.

V súhrne za sedem mesiacov tohto roka zamestnanosť medziročne vzrástla v deviatich z desiatich sledovaných odvetví. Najvýraznejšie stúpla v ubytovaní o 11 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7,1 % a v informačných a komunikačných činnostiach o 5 %. Mierny úbytok sa prejavil len v priemysle, a to o 0,5 %.

Viac k témam: Zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanosť na Slovensku najviac vzrástla v ubytovaní, odvetvie maloobchodu si pohoršilo © SITA Všetky práva vyhradené.