SlovenskoSprávy

Banská Bystrica zakázala počas 12 dní budúceho roka hazardné hry, nariadenie chce zosúladiť s okolitými mestami

20.9.2022 (Webnoviny.sk) – Banskobystrickí mestskí poslanci na utorkovom rokovaní mestského zastupiteľstva jednohlasne schválili zákaz prevádzkovania hazardných hier v meste počas 12 dní v roku 2023. Prevažne ide o štátne sviatky a dni pracovného pokoja.

Návrh odoslali ostatným

Ako uviedol navrhovateľ všeobecne záväzného nariadenia, druhý viceprimátor Milan Lichý, komisia mestského zastupiteľstva pre sociálny rozvoj, bývanie a zdravie odporučila zosúladiť návrh s mestami Zvolen, Sliač, Brezno a ďalšími sídlami, kde sú umiestnené herne.

„Návrh bol odoslaný primátorkám miest Zvolen a Sliač, primátorovi mesta Brezno a starostom obcí, v ktorých sú prevádzky hazardných hier. Na zosúladenie tohto zákazu majú ešte čas do konca októbra tohto roka v zmysle zákona,“ dodal viceprimátor.

Úplný zákaz nedosiahli

Banskobystrickej samospráve sa podľa Lichého podarilo hazardné hry regulovať v možnostiach zákona. Cez mestské zastupiteľstvo neprešiel úplný zákaz prevádzkovania hazardných hier, ktorý umožnila novela zákona.

„Ale redukovali sme vzdialenosti umiestnenia herní od základných škôl a zariadení sociálnych služieb najskôr v mysle zákona na 200 metrov, potom to bola vzdialenosť minimálne 500 metrov. Takže podarilo sa nám z počtu 38 herní sa nám podarilo zredukovať počet myslím na osem a ešte doznievajú licencie herní. To, čo sa nedarí a čo spôsobuje starosti mestám a obciam na Slovensku, alebo rodinám a ľuďom, je rozvoj online hazardu a tipovania, čo nevieme ovplyvniť bez legislatívy,“ popísal situáciu s hazardom druhý zástupca primátora.

Viac k témam: Hazard, Hazardné hry, Zákaz hazardu
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica zakázala počas 12 dní budúceho roka hazardné hry, nariadenie chce zosúladiť s okolitými mestami © SITA Všetky práva vyhradené.