SlovenskoSprávy

Primátor Trnavy Bročka má v komunálnych voľbách piatich vyzývateľov, do zastupiteľstva kandiduje 141 ľudí

21.9.2022 (Webnoviny.sk) – Mestská volebná komisia v Trnave zaregistrovala šesť kandidátov na post primátora a 141 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

Trnavčania si budú v šiestich volebných obvodoch voliť spolu 31 poslancov. Komunálne voľby sa na Slovensku budú konať v sobotu 29. októbra.

Vzdá sa Bošňáková alebo Galbavý

Na post primátora kandiduje riaditeľ strojárskej spoločnosti Branislav Baroš (NEKA), riaditeľka vysokoškolského internátu Zuzana Bošnáková (KDH, Kresťanská únia, Za ľudí), terajší primátor Peter Bročka (NEKA), advokát Marián Galbavý (SaS, Sme rodina, ODS, Šanca), manažér Matej Lančarič (NEKA) a podnikateľ Zdenko Rosina (Národná koalícia/nezávislí kandidáti).

Bošnáková a Galbavý dopredu informovali, že približne mesiac pred termínom volieb sa jeden z nich vzdá v prospech druhého.

Pre voľby do mestského zastupiteľstva je Trnava rozdelená na šesť volebných obvodov. Vo volebnom obvode Trnava – stred si voliči zvolia 5 poslancov, v obvode Trnava – západ 7, Trnava – sever 7, Trnava – východ 6, Trnava – juh 5 a vo volebnom obvode Modranka jedného poslanca.

Najviac kandidátov bolo v roku 1994

Vo voľbách pred štyrmi rokmi bolo v Trnave pôvodne zaregistrovaných osem kandidátov na miesto primátora, Stanislav Žigmund sa štyri dni pred voľbami kandidatúry vzdal. O poslanecké kreslá sa vtedy uchádzalo 155 kandidátov.

V komunálnych voľbách v Trnave bolo od roku 1990 najviac zaregistrovaných uchádzačov o kreslo primátora v roku 1994, vtedy ich kandidovalo až 11. Naopak, v roku 2006 boli zaregistrovaní len traja, kandidatúru jedného z nich pred voľbami stiahla politická strana.

Viac k témam: Komunálne voľby 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátor Trnavy Bročka má v komunálnych voľbách piatich vyzývateľov, do zastupiteľstva kandiduje 141 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.