SlovenskoSprávy

Gyimesi rozsieval v spoločnosti nenávisť voči LGBTI komunite. Nesie istú mieru zodpovednosti za dve nevinné obete, tvrdí Zolt Simon

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Maďarské fórum vyzýva poslanca György Gyimesiho (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti), aby sa vzdal svojho poslaneckého mandátu, lebo prispieval k nenávisti voči LGBTI komunite.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Gyimesi zbrojil voči menšine

Predseda Maďarského fóra Zsolt Simon je presvedčený, že Gyimesi ako predstaviteľ maďarskej menšiny v parlamente namiesto hľadania spolupráce a posolstva tolerancie intenzívne podsúval verejnosti, že komunita LGBTI je niečo zlé a nežiadúce, keď navrhoval zákaz dúhových vlajok.

„Prispieval tým k vyvolaniu extrémizmu a nenávisti voči tejto menšine v spoločnosti. Nesie istú mieru politickej zodpovednosti za smrť dvoch mladých ľudí z tejto komunity, ktorí sa ničím neprevinili,“ uviedol Simon.

Vyvodenie politickej zodpovednosti

Dodal, že pôsobenie Gyimesiho v parlamente považujú za škodlivé a nebezpečné pre každú menšinu a spoločnosť, preto ho vyzývajú, aby vyvodil politickú zodpovednosť.

Návrh zákazu dúhových vlajok v štátnych budovách predložil poslanec György Gyimesi (OľaNO) spolu s exkotlebovcom a predsedom strany ŽIVOT – Národná strana Tomášom Tarabom. Prekážalo im, že úrad obmudsmanky pred časom vyvesil v deň Dúhového pochodu dúhovú vlajku. Poslanci Národnej rady SR však ich návrh neschválili.

Viac k témam: LGBTI, Poslanecký mandát, Šírenie nenávisti, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Gyimesi rozsieval v spoločnosti nenávisť voči LGBTI komunite. Nesie istú mieru zodpovednosti za dve nevinné obete, tvrdí Zolt Simon © SITA Všetky práva vyhradené.