SlovenskoSprávy

Proti dezinformáciám a útokom spochybňujúcim členstvo v NATO sa bude ministerstvo aktívne brániť

19.10.2022 (Webnoviny.sk) – Voči dezinformáciám a hybridným útokom, ktoré spochybňujú členstvo v NATO sa Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na čele so štátnym tajomníkom Andrejom Stančíkom bude aktívne brániť.

Stančík to vyhlásil na stretnutí s riaditeľom Centra výnimočnosti NATO pre strategickú komunikáciu Janisom Sartsom. Informoval o tom v tlačovej správe Komunikačný odbor Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Strategická komunikácia je kľúčovým nástrojom v boji proti dezinformáciám. Som rád, že náš rezort dlhodobo aktívne komunikuje s občanmi doma aj v zahraničí a reaguje na závažné dezinformácie, ktoré sa šíria v spoločnosti. Jasná, konzistentná komunikácia priorít našej zahraničnej a bezpečnostnej politiky pomáha minimalizovať dopady dezinformačných kampaní. Naše členstvo v NATO je strategickým záujmom Slovenska. Nenecháme ho preto ohroziť hybridnými útokmi zo zahraničia,“ uviedol štátny tajomník.

Stančík poďakoval Sartsovi za dlhodobú spoluprácu v oblastiach vzájomnej výmeny skúseností, účasti na workshopoch, konferenciách a na príprave konkrétnych vzdelávacích projektov v oblasti strategickej komunikácie, ktoré centrum plánuje organizovať na Slovensku.

Viac k témam: Dezinformácie, hybridná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Proti dezinformáciám a útokom spochybňujúcim členstvo v NATO sa bude ministerstvo aktívne brániť © SITA Všetky práva vyhradené.