SprávySvet

Rusi prišli v Doneckej oblasti o viac vojakov než v dvoch čečenských vojnách, skutočné číslo utajujú, tvrdí Zelenskyj

5.11.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko počas vojny na Ukrajine stratilo v Doneckej oblasti viac vojakov a munície ako vo dvoch čečenských vojnách. V nočnom videoprejave k národu to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Najnásilnejšie boje počas celého týždňa sa sústreďujú v Donbase, pri mestách Bachmut a Soledar. Držíme naše pozície. V týchto a niektorých ďalších častiach Doneckej oblasti už ruská armáda ‚minula‘ toľko životov svojich ľudí a toľko munície, koľko pravdepodobne nestratila vo dvoch čečenských vojnách dokopy. Ale skutočné číslo je pred samotnou ruskou verejnosťou utajené,“ povedal Zelenskyj a dodal, že Rusi na ukrajinských okupovaných územiach „naďalej zbierajú ľudí na smrť“.

Prvá čečenská vojna trvala od roku 1994 do roku 1996, druhá bola v rokoch 1999 až 2009. Presný počet ruských vojakov zabitých v týchto vojnách nie je známy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi prišli v Doneckej oblasti o viac vojakov než v dvoch čečenských vojnách, skutočné číslo utajujú, tvrdí Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.