SprávySvet

Pelosiová priznala, že brutálny útok na jej manžela ovplyvní jej plány. Cieľom mala byť ona

8.11.2022 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosi sa v pondelok vyjadrila, že brutálny útok na jej manžela bude mať vplyv na jej rozhodnutie, či aj po voľbách zostane v Kongrese.

Zároveň tiež vyzvala Republikánov, aby prestali šíriť dezinformácie, ktoré podporujú politické násilie a vyzvala Američanov, aby „hlasovali za obranu demokracie“.

Útočník hľadal Pelosiovú

Osemdesiatdvaročného Paula Pelosiho napadol 11 dní pred voľbami útočník s kladivom, ktorý sa vlámal do ich domu v San Franciscu, kde hľadal práve predsedníčku Snemovne.

Útočník priznal polícii, že hľadal Pelosiovú, pretože sa s ňou chcel porozprávať a „zlomiť jej kolená“ ako poučenie pre ďalších Demokratov. Paul Pelosi utrpel pri úmyselnom politickom útoku zlomeninu lebky a ďalšie zranenia.

Zosmiešňovanie a zľahčovanie útoku

Republikánski lídri, vrátane spojencov Donalda Trumpa a dokonca i nového majiteľa Twitteru Elona Muska však útok zosmiešňovali, zľahčovali a šírili o ňom nepravdivé informácie.

Pelosi, ktorá je dlhodobo terčom útokov zo strany Republikánov, sa tiež vyjadrila, že útok na jej manžela, ktorý je ozvenou útoku na Kapitol zo 6. januára 2021, podnietili dezinformácie, ktoré „v našej demokracii nemajú miesto“.

Viac k témam: Demokracia, Dezinformácie, Napadnutie, Snemovňa reprezentantov
Zdroj: Webnoviny.sk – Pelosiová priznala, že brutálny útok na jej manžela ovplyvní jej plány. Cieľom mala byť ona © SITA Všetky práva vyhradené.