SlovenskoSprávy

Polícia zadržala medzinárodne hľadaného miliónového podvodníka, prišiel na Slovensko na matkinu oslavu (foto)

12.11.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia v Košiciach zadržala medzinárodne hľadaného miliónového podvodníka. V súčasnosti je už vo väzbe. Stíhaný je pre obzvlášť závažný zločin podvodu. Ako informovala Polícia SR na Facebooku, na úteku bol od roku 2021 a bol na neho vydaný národný aj medzinárodný zatykač. Pobytom v zahraničí sa úmyselne vyhýbal trestnému stíhaniu.

Prišiel na matkine narodeniny

Na Slovensko prišiel len nedávno za účelom oslavy 70. narodenín svojej matky, pričom aktívne vykonával opatrenia na to, aby utajil svoj pobyt v krajine. To však nebolo prekážkou pre profesionálov z oddelenia cieľového pátrania, ktorí jeho pobyt vypátrali a obvineného zadržali,“ uviedla polícia.

Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Ružomberok žiadosť obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom zamietla a rozhodla o jeho vzatí do väzby.

Vylákal finančné prostriedky

Obvinený A. P. od presne nezistenej doby koncom roka 2015 minimálne do konca roka 2019 podvodným spôsobom vylákal od troch osôb finančné prostriedky vo výške 1 355 000 eur, ktoré im dodnes nevrátil. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na desať až 15 rokov.

V minulosti bol už osemkrát súdne trestaný pre majetkovú a inú trestnú činnosť a v jej páchaní naďalej pokračoval.

Viac k témam: finančný podvodník, Trestný čin, Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia zadržala medzinárodne hľadaného miliónového podvodníka, prišiel na Slovensko na matkinu oslavu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.