Technológie

Umelá inteligencia a 60 fps

Nová kamera AXIS P1465-LE je súčasťou nedávno aktualizovaného najpredávanejšieho radu kamier AXIS P14, ktoré sú navrhnuté nielen do vnútorných priestorov, ale ponúkajú kvalitné snímky aj vo vonkajšom podmienkach. Kamery radu P14 disponujú vysokou odolnosťou a teraz vďaka najnovšiemu SoC ARTPEC-8 spoločnosti Axis poskytujú aj pokročilú video analytiku s integrovanou jednotkou hlbokého učenia (DLPU).

Adaptívna pohybová expozícia pri novej kamere AXIS P1465-LE významne znižuje pohybové rozostrenie objektov a vďaka tomu sa hodí najmä na snímanie scén s výrazným pohybom. Kamera je navyše k dispozícii v dvoch verziách s možnosťou výberu objektívov: širokouhlý 9 mm objektív pre prehľadové zábery a 29 mm objektív na sledovanie detailov na diaľku. S krytím IP66/67, NEMA 4X a IK10 je chránená pred prachom, dažďom, snehom i nárazmi, a odoláva vetru s rýchlosťou až 50 m/s. Technológia Axis Lightfinder 2.0 garantuje vynikajúci forenzný obraz aj pri slabom osvetlení a technológia Axis OptimizedIR umožňuje dohľad aj v úplnej tme na vzdialenosť až 40 m bez potreby ďalšieho osvetlenia. Okrem toho disponuje aj technológiou Axis Zipstream s podporou formátov H.264 a H.265, ktorá výrazne znižuje nároky na šírku pásma a úložiska bez toho, aby bola ohrozená kvalita obrazu. S technológiou edge-to-edge a funkciou inteligentného párovania je možné novú kameru AXIS P1465-LE využiť aj pre obojsmerný prenos zvuku so sieťovými reproduktormi Axis.

Nová kamera AXIS P1465-LE bude na Slovensku a v Českej republike k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.