PR a inzercia

Prečo sa vám vyplatí nezabudnúť na preventívnu prehliadku u gynekológa?

Každoročné hodnotenie zdravia ženy by malo byť základnou súčasťou vašej lekárskej starostlivosti. Aj keď ide iba o kontrolu, je cenná na včasné zistenie a prevenciu chorôb, ako aj na liečbu rôznych zdravotných problémov. Okrem spoznávania nových metód a liečby je to aj čas, kedy môže žena s lekárom diskutovať o svojich zdravotných problémoch a získať dobré rady.

Navyše, prevenciou sa môžete vyhnúť ochoreniam, ktoré sú často skryté a dajú sa odhaliť len s pomocou odborného pohľadu a dostupných prostriedkov modernej medicíny.

Pravidelnou návštevou gynekológie máte pod kontrolou celkové zdravie

Deje sa to na základe analýzy a hodnotenia získaných výsledkov o vašom zdravotnom stave. Hodnotenie môže zahŕňať fyzické hodnotenia, skríningové testy, imunizácie a poradenstvo v oblasti životného štýlu na základe vášho veku a iných rizikových faktorov. Okrem kontroly vitálnych funkcií, ako je srdcová frekvencia a krvný tlak, vám môže lekár odporučiť konkrétnu vakcínu.

Ženy v menopauze môžu získať prehľad o tom, ako zvládnuť symptómy, ako je vaginálna suchosť a bolestivý pohlavný styk. Lekár môže skrínovať choroby, ako je rakovina hrubého čreva, cukrovka a osteoporóza. Mnoho chorôb, vrátane rakoviny prsníka, krčka maternice a vaječníkov, má málo zjavných symptómov a len včasná detekcia zvyšuje šancu na priaznivý výsledok liečby.

Takže, ak nepodceníte pravidelné návštevy a prehliadky u dobrého gynekológa Trenčín, vaše zdravie by malo byť chránené a pod kontrolou.

Môžete sa vyhnúť ochoreniu a náročnej liečbe prsníkov

Napriek tomu, že návšteva najbližšej chirurgie Trenčín dokáže veľa vecí a zdravotných problémov vyriešiť a odstrániť, zrejme sa jej chce väčšina z nás vyhnúť. A práve to je možné vďaka preventívnej prehliadke u gynekológa.

Každoročné vyšetrenie je vhodným časom na vykonanie klinického vyšetrenia na včasné zistenie rakoviny prsníka a na diskusiu o pravidelných mamografiách. Harmonogram týchto prehliadok je založený na vašich konkrétnych rizikových faktoroch a rodinnej anamnéze.

Gynekológ vám tiež môže poskytnúť radu, ako vykonať mesačné samovyšetrenie prsníka a vyhnúť sa tak stavom, ktoré môžu mať vážne následky.

Sledujete svoje reprodukčné zdravie

Gynekológ môže diagnostikovať a liečiť aj panvové infekcie, fibroidy, cysty na vaječníkoch a prolaps maternice, ako aj poruchy endokrinného systému, ako je syndróm polycystických ovárií (PCOS), ktoré postihujú ženy vo fertilnom veku. Gynekológ má špecializované školenie na pravidelnosť menštruácie, antikoncepciu, vyšetrenie panvy a Pap stery.

Vyhýbanie sa rutinným vyšetreniam zvyšuje riziko infekcií panvy a neúmyselného tehotenstva. Rutinné gynekologické vyšetrenie je čas na prediskutovanie akýchkoľvek otázok, ktoré môžete mať v oblasti týkajúcej sa tehotenstva, hormonálnych zmien, menštruačného cyklu a menopauzy.

Zdroj obrázka: Peakstock/Shutterstock.com