SprávySvet

Zemetrasenie v Turecku a Sýrii má už viac ako 34-tisíc obetí, pátracie a záchranné operácie pokračujú (foto)

13.2.2023 (SITA.sk) – Po katastrofickom zemetrasení v Turecku a Sýrii evidujú už viac ako 34-tisíc mŕtvych. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Počet obetí v Turecku podľa tamojšieho núdzového koordinačného centra SAKOM dosiahol 29 605. V Sýrii dosiaľ potvrdili 4 574 mŕtvych, čo podľa ministerstva zdravotníctva sýrskej Vlády spásy zahŕňa viac ako 3 160 na opozičných územiach na severozápade krajiny a tiež 1 414 obetí vo vládou kontrolovaných oblastiach, o ktorých informovala štátna agentúra SANA.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Silné zemetrasenie v Turecku a Sýrii (fotografie)

Silné zemetrasenie s magnitúdom 7,8 zasiahlo Turecko a Sýriu minulý pondelok ráno a nasledovali po ňom desiatky následných otrasov. Zrútili sa tisícky budov a státisíce ľudí prišli o strechu nad hlavou. Záchranári, domáci aj zo sveta, pokračujú v pátracích a záchranných operáciách. Nádej, že z trosiek vytiahnu živých ľudí, sa však znižuje.

Viac k témam: Zemetrasenie, Zemetrasenie v Turecku a Sýrii
Zdroj: SITA.sk – Zemetrasenie v Turecku a Sýrii má už viac ako 34-tisíc obetí, pátracie a záchranné operácie pokračujú (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.