SlovenskoSprávy

Heger ako japonská kalkulačka a posledný týždeň k dispozícií na júnové voľby, uviedol Fico

5.3.2023 (SITA.sk) – Na to, aby boli predčasné parlamentné voľby v júni, je k dispozícii ešte posledný týždeň. „Ak sa nevyužije, potom budú voľby až v septembri,“ povedal dnes predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico v relácii RTVS O 5 minút 12. Júnový termín volieb je podľa jeho slov dôležitý preto, aby nepokračoval celý rad mimoriadne negatívnych trendov.

Vláda v demisií

„Premiér už má viac funkcií ako japonská kalkulačka. Akú máme garanciu, že táto vláda v demisii bude do septembra bude ťahať túto krajinu podstatne lepšie ako doteraz?“ poznamenal Fico. Podľa neho vláda zlyháva v implementácii Plánu obnovy a znižuje sa životná úroveň obyvateľov. Zdražovanie je podľa neho na Slovensku na vyššej úrovni ako v eurozóne.

Vicepremiérka a poverená ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) kontrovala, že míľniky sa podľa nej riadne plnia a pokiaľ ide o Plán obnovy, sme v implementácii jedna z top krajín.

Dohoda opozície

„My sme neprišli ani o jedno jediné euro z EÚ, bývalá vláda prišla len za dva roky 150 miliónov eur,“ poukázala Remišová. Zároveň pripomenula, že za vlád Smeru-SD išli eurodotácie na betónové plochy.

Na margo volieb povedala, že keď sa opozícia dohodla so stranou Sloboda a Solidarita (SaS) na predčasných voľbách, mala sa s ňou dohodnúť aj na termíne. Podľa nej je to „totálny politický amaterizmus a politické divadlo.“

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský mal podľa Remišovej odísť už dávno, pretože tam boli manažérske zlyhania. Nepáči sa jej, že „odišiel na hulváta,“ pri odchode ešte podpísal dôležité zmluvy a aj politická kultúra pri jeho odchode bola podľa jej slov strašná.

Viac k témam: Plán obnovy, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Heger ako japonská kalkulačka a posledný týždeň k dispozícií na júnové voľby, uviedol Fico © SITA Všetky práva vyhradené.