SprávySvet

Troch ďalších predstaviteľov gréckych železníc obvinili pre tragickú zrážku vlakov (foto)

10.3.2023 (SITA.sk) – V súvislosti s nedávnou tragickou zrážkou vlakov v severnom Grécku, ktorá si vyžiadala 57 mŕtvych, vo štvrtok obvinili troch predstaviteľov gréckych železníc.

Trojica do väzby nešla

Dvoch prednostov stanice a jedného supervízora obvinili z ohrozenia železničnej bezpečnosti s následkom smrti, uviedol pre agentúru AP nemenovaný popredný predstaviteľ zapojený do vyšetrovania.

Trojicu predvolali na ďalšiu výpoveď, ale nevzali ich do väzby. Podobným obvineniam čelí 59-ročný prednosta stanice, ktorého zatkli po nehode a v súčasnosti je vo vyšetrovacej väzbe.

Štrajky a protesty

Vo štvrtok naprieč Gréckom pokračovali protesty, ktoré vyvolalo železničné nešťastie. Deň predtým protesty sprevádzali aj štrajky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zrážka vlakov v Grécku (fotografie)

Vláda medzičasom sľúbila prepracovanie bezpečnosti železníc. Premiér Kyriakos Mitsotakis vo štvrtok sľúbil, že bude pokračovať v okamžitých a dlhodobých bezpečnostných zlepšeniach, ktoré zahŕňajú vyššiu úroveň zamestnancov a prísnejší dohľad nad zamestnancami v železničnej sieti.

Znova sa ospravedlnil za nehodu a dodal, že predchádzajúce vlády tiež zdieľajú zodpovednosť za dlhodobé zlyhania týkajúce sa bezpečnosti železníc.

Viac k témam: Grécky premiér, Zrážka vlakov, Zrážka vlakov v Grécku
Zdroj: SITA.sk – Troch ďalších predstaviteľov gréckych železníc obvinili pre tragickú zrážku vlakov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.