SlovenskoSprávy

Sebavedomé Slovensko či starostlivosť o najzraniteľnejších. Program Hegerovej strany bude stáť na piatich pilieroch

13.3.2023 (SITA.sk) – Program novovznikajúcej politickej strany Demokrati, ktorej lídrom je dočasne poverený premiér Eduard Heger, bude stáť na piatich pilieroch – Zdravé Slovensko, Vzdelané Slovensko, Bezpečné a sebavedomé Slovensko, Silné regióny a spolupráca s občianskou spoločnosťou, a taktiež Starostlivosť o najzraniteľnejších.

Aj zelené témy

Ako ďalej strana informovala na sociálnej sieti, v najbližších týždňoch program rozpracujú a následne predstavia konkrétne opatrenia a riešenia.

V oblasti zdravé Slovensko sa budú sústrediť na zdravotníctvo, ktoré si podľa Demokratov zaslúži veľmi osobitný prístup a nie nekonečné kompromisné riešenia.

Čaká nás jednoducho veľa práce, ktorá sa vo výsledku musí ukázať na spokojnosti a zdraví obyvateľstva. Patriť sem však budú aj zelené témy, ktoré sú v roku 2023 stále aktuálnejšie a mali by byť absolútnym štandardom v každej oblasti nášho života,“ uviedla strana.

Bezpečné a sebavedomé Slovensko

Téma Vzdelané Slovensko má podľa Demokratov zastrešovať vedu, výskum, kultúru, konkurencieschopnosť a vzdelávanie prispôsobené rýchlej a modernej digitálnej dobe.

Buďme krajinou, ktorá sa len nepridáva k názorom iných, ale takou, ktorá vie prísť s vlastnou agendou a pohľadmi na témy v spoločnosti. Slovensko, ktoré má jasný kompas, vieme, kam patríme a vieme, kto sú naši spojenci,“ napísala strana na margo tretieho pilieru Bezpečné a sebavedomé Slovensko.

Demokrati ďalej tvrdia, že partnerstvo medzi štátnou správou a samosprávou je kľúčom ku kvalitným službám pre občanov, čo bude súčasťou štvrtého pilieru Silné regióny a spolupráca s občianskou spoločnosťou. Poslednou oblasťou je Starostlivosť o najzraniteľnejších.

Na nich nesmieme nikdy zabudnúť, pretože ťažké životné obdobie, nepriazeň osudu alebo zlé nastavenie systému nie sú dôvody, pre ktoré by mal ktokoľvek trpieť,“ myslia si Demokrati.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Premiér Slovenskej republiky, Volebný program
Zdroj: SITA.sk – Sebavedomé Slovensko či starostlivosť o najzraniteľnejších. Program Hegerovej strany bude stáť na piatich pilieroch © SITA Všetky práva vyhradené.