IT

Malé, chytré a s inteligenciou

Spoločnosť Axis Communications predstavuje dve nové kompaktné viacúčelové boxové kamery s hlbokým učením, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na súkromie i bezpečnosť. Ponúkajú rozlíšenie HDTV 1080p so špičkovou kvalitou obrazu a sú vybavené objektívom s IR korekciou, ktorý zabezpečuje profesionálnu kvalitu videa cez deň aj v noci.

K výbave kamier AXIS M1055-L  a AXIS M1075-L patrí integrovaná jednotka na spracovanie hlbokého učenia (DLPU), ktorá umožňuje pokročilé funkcie a výkonnú video analytiku založenú na hlbokom učení priamo v kamere (tzv. na okraji siete). Tieto kamery boli navrhnuté tak, aby umožnili bezpečnostný video dohľad s ohľadom na ochranu súkromia, preto sú ideálne najmä pre inštalácie na miesta, kde treba súkromie zachovávať, ako sú napr. opatrovateľské domy a domovy pre seniorov. Uplatnia sa však aj v maloobochode – v menších prevádzkach služieb, rýchleho občerstvenia a v obchodných centrách.

Kamery majú LED indikátor signalizujúci aktívne streamovanie alebo nahrávanie videa. S funkciou AXIS Live Privacy Shield dokáže kamera v reálnom čase automaticky maskovať oblasti, kde by mohli byť zachytené citlivé dáta, ako sú napríklad tváre alebo aj celé postavy. Týmto spôsobom sa zabezpečí, že tieto informácie nebudú viditeľné pre neoprávnené osoby, ktoré môžu mať k videu prístup. Užitočnou funkciou môže byť aj aplikácia AXIS Object Analytics, ktorá umožňuje sledovať, keď sa niekto zdržiava v definovanej oblasti dlhšie, než je čas stanovený používateľom (využiť to možno napríklad na detekciu podozrivého a neštandardného správania). Kamery tiež ponúkajú I/O port pre rôzne príslušenstvo, ako sú napríklad tlačidlá na spúšťanie tichého alarmu, alebo okamžité privolanie pomoci.

Medzi kľúčové vlastnosti nových kamier radu AXIS M10 patria:

  • denné i nočné snímanie s IR prísvitom
  • podpora pokročilej analytiky s DLPU
  • PoE napájanie a I/O port pre príslušenstvo
  • vstavané funkcie na zachovanie súkromia
  • model M1075L s PIR senzorom a obojsmerným zvukom

Nové kamery AXIS M1055-L a AXIS M1075-L budú k dispozícii na Slovensku a v Českej republike prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis.