SlovenskoSprávy

Vlčan po voľbách s politikou skončí a neplánuje sa pridať k Demokratom, svoju budúcnosť vidí inde

5.4.2023 (SITA.sk) – Poverený minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan po septembrových predčasných voľbách končí s politikou. Neplánuje sa pridať k strane povereného premiéra Eduarda Hegera Demokrati, svoju budúcnosť vidí inde.

Bol som oslovený premiérom, či plánujem v nadchádzajúcich voľbách kandidovať, povedal som nie. Plánujem sa vrátiť do súkromnej sféry,“ povedal Vlčan pre agentúru SITA.

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič zverejnil minulý piatok na sociálnej sieti video, v ktorom okrem iného povedal, že OĽaNO má už vo vláde len dvoch ministrov – šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca a ministerku kultúry Natáliu Milanovú.

Eduard Heger (Demokrati) si podľa jeho slov „anektoval ostatné ministerstvá“. Samuela Vlčana, ktorý je tiež nominantom OĽaNO, nemenoval.

Do vlády som bol menovaný na návrh Eduarda Hegera (v tom čase OĽaNO) ako odborník a skúsený manažér. Zastupujem predovšetkým záujmy našich poľnohospodárov,“ reagoval Vlčan.

Samuel Vlčan bol v minulosti členom predstavenstva Slovenskej sporiteľne a tiež generálnym manažérom Volksbank/Sberbank Slovensko. Po parlamentných voľbách v roku 2020 ho nová vláda vymenovala do funkcie štátneho tajomníka pôdohospodárstva, odkiaľ po troch mesiacoch na vlastnú žiadosť odišiel a stal sa stálym členom poradného zboru vtedajšieho predsedu vlády Igora Matoviča pre oblasť slovenského poľnohospodárstva a rozvoja vidieka. Do funkcie ministra ho menovala prezidentka SR Zuzana Čaputová 8. júna 2021.

Viac k témam: Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Odchod z funkcie, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Vlčan po voľbách s politikou skončí a neplánuje sa pridať k Demokratom, svoju budúcnosť vidí inde © SITA Všetky práva vyhradené.