SprávySvet

Protiofenzíva by sa mohla začať až v lete. Ukrajina musí zasadiť Rusku rozhodujúci vojenský úder, tvrdí Šmyhaľ

12.4.2023 (SITA.sk) – Protiofenzíva ukrajinských síl sa môže začať až v lete. V rozhovore pre web thehill.com to povedal ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, ktorý podotkol, že najväčší tlak na spustenie protiofenzívy prichádza z vnútra ukrajinskej spoločnosti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Premiér zároveň uviedol, že Ukrajina necíti tlak zo strany svojich partnerov, keďže „všetci naši priatelia a partneri jasne chápu, že na to, aby ste mohli spustiť protiofenzívu, musíte byť na ňu stopercentne pripravení a ešte viac“.

Spomenutý web tvrdí, že „očakávania na ukrajinskú protiofenzívu sú existenčné“. „Ukrajina musí zasadiť Rusku rozhodujúci vojenský úder, aby si vzala späť čo najviac územia a zároveň vytvorila kľúčový nástroj pre potenciálne rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom,“ uvádza tento portál.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Šmyhaľ vraví, že únik utajovaných informácií nezabráni Ukrajine v oslobodení jej území. „Opakovane sme predviedli, že to dokážeme. Od našich medzinárodných partnerov žiadame väčší vojenský potenciál, ako sú tanky, munícia, lietadlá a obrnené vozidlá,“ povedal ukrajinský premiér.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský premiér, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Protiofenzíva by sa mohla začať až v lete. Ukrajina musí zasadiť Rusku rozhodujúci vojenský úder, tvrdí Šmyhaľ © SITA Všetky práva vyhradené.