SlovenskoSprávy

Nedôvera Slovákov je voči všetkých ministrom Hegerovej vlády

16.4.2023 (SITA.sk) – Všetci členovia vlády povereného premiéra Eduarda Hegera sú pre občanov viac nedôveryhodní ako dôveryhodní. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý zverejnila televízia Markíza v nedeľnej diskusnej relácii Na telo.

Osobné rozhovory

Agentúra prieskum robila v dňoch 14. až 22. marca formou osobných rozhovorov na vzorke 1 018 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondenti odpovedali na otázku: „Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim členom poverenej vlády?“

Na čele je ministerka investícií

Najvyššou nedôverou podľa prieskumu oplýva ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, ktorej nedôveruje 82 percent respondentov a dôveruje 15 percent.

V rebríčku nedôvery nasleduje minister vnútra Roman Mikulec, ktorému nedôveruje 78 percent respondentov a dôveruje 17 percent.

Predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi podľa prieskumu nedôveruje 77 percent opýtaných a dôveruje mu 22 percent. Rovnakú mieru nedôvery má minister obrany Jaroslav Naď, ktorému dôveruje 20 percent opýtaných.

Nasledujú Budaj s Káčerom

V rámci rebríčka nedôvery nasleduje minister životného prostredia Ján Budaj (nedôvera 75 percent, dôvera 21 percent) a minister zahraničia Rastislav Káčer (nedôvera 67 percent, dôvera 20 nedôvera).

Ministrovi práce Milanovi Krajniakovi nedôveruje 66 percent a dôveruje 30 percent opýtaných, čo je najviac spomedzi všetkých členov vlády.

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan má nedôveru na úrovni 65 percent, pričom mu dôveruje 17 percent respondentov.

Nasledujú ministerka kultúry Natália Milanová (64/18), minister dopravy Andrej Doležal (63/23), minister hospodárstva Karel Hirman (62/20) a minister spravodlivosti Viliam Karas (61/17).

Šéf rezortu školstva Ján Horecký a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý majú nedôveru zhodne na úrovni 60 percent. Prvému menovanému dôveruje 19 percent respondentov a druhému 13 percent.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prieskum
Zdroj: SITA.sk – Nedôvera Slovákov je voči všetkých ministrom Hegerovej vlády © SITA Všetky práva vyhradené.