SprávySvet

V Rusku horela rafinéria, „masívny útok“ na pohraničí Ukrajiny si vyžiadal zranenia aj ľudský život

31.5.2023 (SITA.sk) – V ruskom Krasnodarskom kraji vypukol požiar v ropnej rafinérii, ktorý sa už podarilo uhasiť. Gubernátor kraja Veniamin Kondratiev na komunikačnej platforme Telegram povedal, že oheň vypukol po možnom útoku bezpilotným lietadlom.

V rafinérii Afipskij podľa gubernátora horela jedna z jednotiek na destiláciu palivového oleja a nevyžiadalo si to obete. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Masívny útok“ na mesto Šebekino hlási aj gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov, podľa ktorého sú štyria ľudia zranení. Ostreľovanie podľa jeho slov poškodilo osem bytových domov, štyri rodinné domy, školu a dve administratívne budovy.

Deti zo Šebekina a pohraničného mesta Grajvoron evakuujú do Voroneža, povedal Gladkov. Gubernátor oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, už v utorok hlásil desiatky ukrajinských útokov a pri jednom podľa jeho slov zomrel človek a dvaja utrpeli zranenia. CNN pripomína, že jeho tvrdenia sa nedali nezávisle overiť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Požiar, Ropná rafinéria, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – V Rusku horela rafinéria, „masívny útok“ na pohraničí Ukrajiny si vyžiadal zranenia aj ľudský život © SITA Všetky práva vyhradené.