InformatikaIT

Kam ukladať dáta z IP kamier?

Spoločnosť Axis Communications predstavuje nový kompaktný rekordér AXIS S3008 pre správu až 8 kamier so softvérom AXIS Companion a štvoricu vysoko výkonných záznamových serverov radu AXIS S12, ktoré sú súčasťou kompletného end-to-end riešenia Axis pre náročnejšie aplikácie a dodávajú sa s predinštalovanými licenciami AXIS Camera Station a predkonfigurovaným softvérom.

V dnešnej dobe je nevyhnutné vedieť rýchlo reagovať a prispôsobiť sa rôznym situáciám. Platí to najmä v oblasti video dohľadu, kde sú flexibilita a škálovateľnosť alfou a omegou všetkých úspešných bezpečnostných riešení. Práve sem smerujú nové zariadenia spoločnosti Axis Communications na správu a záznam videa z bezpečnostných kamier – kompaktný rekordér AXIS S3008 a štyri nové záznamové servery radu AXIS S12 pre náročné inštalácie a aplikácie.

Kompaktný rekordér pre AXIS Companion

Prvou novinkou spoločnosti Axis Communications je kompaktný rekordér AXIS S3008 – flexibilné záznamové riešenie, ktoré je kompatibilné so softvérom na správu videa AXIS Companion. Tento softvér slúži na jednoduchý a intuitívny monitoring a bezpečný vzdialený prístupu k videu. Je ideálny pre malé až stredne veľké inštalácie, pretože umožňuje bezproblémovú správu a údržbu všetkých kamier pripojených na danom mieste.

AXIS S3008 je preto obzvlášť vhodným riešením pre menšie inštalácie, ako sú menšie podniky, maloobchodné predajne alebo napríklad kaviarne, kde nepotrebujú pokročilé možnosti VMS serverov. Podnikom poskytuje AXIS S3008 možnosť škálovania bez zvýšenia záťaže systému alebo nákladov na údržbu a umožňuje v prípade potreby prejsť aj na pokročilejšie riešenie AXIS Camera Station bez toho, aby museli meniť svoj súčasný hardvér. Organizácie si môžu byť isté, že ich monitorovací systém zostane efektívny a uľahčí život používateľom, inštalačným technikom a tiež integrátorom.

Nový rekordér AXIS 3008 sa testoval so širokou škálou produktov Axis a umožňuje ľahké pripájanie ďalších záznamových zariadení a rekordérov značky Axis. Je možné k nemu pripojiť aj sieťové reproduktory pre vzdialenú komunikáciu s personálom alebo na odradenie votrelcov a tiež dvernú jednotku diaľkového ovládania vstupu s video vrátnikom na audiovizuálnu identifikáciu. Tento výkonný rekordér má integrovaný PoE prepínač na priame pripojenie až 8 IP kamier, veľký pevný disk špeciálne určený pre dohľadové aplikácie a gigabitový uplink na prenos videozáznamov s ultra vysokým rozlíšením. Rekordér tiež umožňuje prístup k videozáznamom odkiaľkoľvek na svete vďaka technológii zabezpečeného vzdialeného prístupu Axis Secure Remote Access. Tento cenovo výhodný produkt má navyše trojročnú záruku, ktorú možno predĺžiť o ďalšie 2 roky.

Záznamové servery pripravené na okamžité použitie

Spoločnosť Axis Communications zároveň predstavila aj nový rad AXIS S12 zahŕňajúci štyri záznamové servery v prevedení rack aj tower, ktoré sú ideálne pre náročné aplikácie. Ide o bezpečné a vysoko výkonné zariadenia vybavené rýchlymi komponentmi najnovšej generácie, ktoré podporujú výkonné aplikácie. Sú súčasťou kompletného end-to-end riešenia Axis a aby sa dali použiť prakticky ihneď po vybalení, dodávajú sa s už predinštalovanými licenciami AXIS Camera Station a predkonfigurovaným softvérom. Navyše sa vďaka intuitívnemu sprievodcovi inštaláciou a súprave nástrojov AXIS Recorder Toolbox eliminujú problémy s inštaláciou, a servery sa tak dajú nasadiť ihneď bez problémov u každého zákazníka.

Nové servery umožňujú skvelú škálovateľnosť a vďaka niekoľkým konfiguráciám RAID poskytujú veľké flexibilné systémové úložisko s ľahkým rozšírením a redundanciou na základe konkrétnych požiadaviek klientov. Rad AXIS S12 je vyrobený s ohľadom na kybernetickú bezpečnosť a dodávaný Trusted Platform Module (TPM) 2.0 umožňuje bezpečné šifrovanie disku operačného systému aj uloženého videa. Súčasťou týchto cenovo výhodných riešení sú aj služby Keep Your Hard Drive a Next Business Day Onsite Support. Na servery sa poskytuje päťročná záruka.


Medzi kľúčové vlastnosti nových rekordérov AXIS S3008 patria:

  • kompaktný dizajn s integrovaným PoE prepínačom
  • jednoduchá inštalácia a ovládanie
  • pevný disk pre dohľadové aplikácie s kapacitou 2, 4 a 8 TB
  • USB port na export videa
  • záruka až 5 rokov

 

Medzi kľúčové vlastnosti serverov série AXIS S12 patria:

  • škálovateľné a výkonné riešenie
  • úložná kapacita 16 až 192 TB
  • flexibilné možnosti ukladania, vrátane RAID
  • licencia AXIS Camera Station
  • rozsiahla podpora a päťročná záruka

Nové kompaktní rekordéry AXIS S3008 sú na Slovensku a v Českej republike k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov a partnerov spoločnosti Axis. Rad AXIS S12 bude k dispozícii v 3. štvrťroku 2022.