SlovenskoSprávy

Minister Lengvarský priblížil, kedy sa na Slovensku uvoľnia opatrenia proti koronavírusu

9.2.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 9. februára 11:10

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu, aké ich poznáme v súčasnosti, by mali prestať platiť niekedy okolo marca. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO).

Viac o téme: Koronavírus

„Včera (v utorok – pozn. red.) bolo zasadnutie konzília aj za účasti premiéra. Bavili sme sa o období po vrchole omikronu. Okolo konca marca by sme mali byť v režime, ktorý by umožňoval bežný život občanom,“ povedal Lengvarský.

Uvoľnenie opatrení po kulminácii vlny omikronu avizuje aj premiér Eduard Heger (OĽaNO). Presný dátum pred stredajším rokovaním vlády zatiaľ povedať nevedel, bude vraj závisieť aj podľa ďalšieho vývoja situácie. „Smerujeme k tomu, a tá predbežná diskusia je nastavená tak, že keď budeme vidieť kulmináciu na Slovensku a potvrdí sa kulminácia a pokles, zrejme v období 10 dní, budeme vedieť prísť k výraznému uvoľneniu,“ vyhlásil.

Okolité krajiny už pritom podľa predsedu vlády kulmináciu zaznamenávajú, odborníci ju u nás očakávajú v priebehu najbližších dní. „Potom prídeme s presným dátumom. Predpokladám, že by sme upustili od všetkých opatrení,“ pokračoval ďalej Heger. Posledná vec, ktorou budú disponovať, je nosenie respirátora. „Naďalej chcem všetkým povedať, že nástroje ochrany tu sú, očkovanie poskytuje najvyššiu imunitu a ochranu,“ uzavrel.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Minister zdravotníctva SR, Pandemické opatrenia, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Lengvarský priblížil, kedy sa na Slovensku uvoľnia opatrenia proti koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.