SprávySvet

Polícia v Paríži rozdávala pokuty a zadržala dvoch ľudí. Na protest chceli priniesť nože, sekery a horľaviny (video)

12.2.2022 (Webnoviny.sk) – Francúzska polícia zastavila stovky vozidiel, ktoré sa pokúšali dostať do Paríža na protest proti pandemickým opatreniam i rastúcim cenám v krajine.

Viac o téme: Koronavírus

Polícia v Paríži, ktorú cituje spravodajský portál BBC, v sobotu informovala, že v tejto súvislosti rozdala viac ako 200 pokút a zatkla dvoch ľudí, ktorí mali so sebou nože, sekery a kanistre na benzín.

Úrady nasadili viac ako 7 000 policajtov, aby počas nasledujúcich dní zabránil demonštrantom v protestnom konvoji blokovať hlavné mesto.

Francúzske protestné konvoje zorganizované na internete nemajú žiadneho jasného vodcu či jedno politické a ideologické smerovanie, sú však inšpirované demonštráciami kamionistov v Kanade.

Podobné demonštrácie sa konajú aj inde vo svete. V sobotu pred parlamentom v austrálskej Canberre protestovalo zhruba 10-tisíc ľudí a demonštranti sa zišli aj v novozélandskom Wellingtone.

Viac k témam: Demonštrácie, Francúzska polícia, Pandemické opatrenia, Pokuty, Protesty
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia v Paríži rozdávala pokuty a zadržala dvoch ľudí. Na protest chceli priniesť nože, sekery a horľaviny (video) © SITA Všetky práva vyhradené.