Ekonomika

Aplikácia na evidovanie tržieb Pokladnica o pár dní skončí, úplne ju nahradí aplikácia VRP 2

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Aplikácia na evidovanie tržieb Pokladnica bude v prevádzke už len do pondelka 17. októbra tohto roka. Od tohto dátumu ju definitívne nahradí nová aplikácia VRP 2.

Podnikateľom je k dispozícii už od 1. júla tohto roka a postupne ju využíva čoraz viac z nich. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Mobilnú aplikáciu Pokladnica finančná správa odstavuje z prevádzky postupne. V prvej fáze ju k 1. októbru tohto roka odstránila z Google Play. Finančná správa odporúča podnikateľom, aby čo najskôr prešli na novú bezplatnú aplikáciu VRP 2.

Finančná správa ju uviedla do prevádzky pred vyše štyrmi mesiacmi a odvtedy ju používa čoraz viac podnikateľov. Dáta k využívaniu aplikácie VRP 2, ako aj k počtu vydaných pokladničných pokladov nájde verejnosť na OpenData portáli finančnej správy.

Aplikácia VRP 2 podľa Rybanskej disponuje všetkými funkcionalitami ako jej predchodkyňa, pričom finančná správa naďalej pracuje na jej vylepšeniach aj na základe dopytov verejnosti.

Viac k témam: Podnikatelia, Virtuálna registračná pokladnica, VRP 2
Zdroj: Webnoviny.sk – Aplikácia na evidovanie tržieb Pokladnica o pár dní skončí, úplne ju nahradí aplikácia VRP 2 © SITA Všetky práva vyhradené.