SprávySvet

Rusko pripravuje teroristické útoky na vlastné obyvateľstvo, tvrdí ukrajinská rozviedka

20.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské špeciálne služby pravdepodobne pripravujú teroristické útoky proti vlastnému obyvateľstvu. Na Facebooku o tom informovalo hlavné spravodajské riaditeľstvo ukrajinského ministerstva obrany (GUR).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Vojenskí komisári na území Ruskej federácie rozdávajú miestnym obyvateľom ‚memoáre‘, v ktorých sú ukrajinské špeciálne služby obvinené z plánovania a vykonávania teroristických činov proti civilnému obyvateľstvu,“ píše GUR.

Tvrdí, že „sabotéri“ na lavičkách či v kríkoch na verejných priestranstvách rozkladajú zamínované telefóny, peňaženky, tablety či detské hračky. GUR sa domnieva, že ruské špeciálne služby týmto spôsobom pripravujú pôdu pre provokácie a následné obvinenia voči Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ukrajinskí obrancovia na oslobodených územiach Ukrajiny objavili po Rusoch rôzne zamínované predmety vrátane domácich spotrebičov či detských hračiek, čo viedlo k zraneniam až úmrtiam civilistov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Teroristické útoky
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko pripravuje teroristické útoky na vlastné obyvateľstvo, tvrdí ukrajinská rozviedka © SITA Všetky práva vyhradené.