SlovenskoSprávy

Kandidátka na primátorku Zvolena Árvaiová pohoršila rodičov aj školu, pred ktorou deťom rozdávala sladkosti

25.10.2022 (Webnoviny.sk) – Kandidátka na primátorku vo Zvolene advokátka Dominika Árvaiová v rámci svojej kampane rozdávala v pondelok 24. októbra deťom sladkosti pred Základnou školou Janka Alexyho.

Viac o téme: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022

Vyplýva to zo statusu riaditeľky školy Lucie Mesárošovej na stránke školy na sociálnej sieti, kde uviedla, že škola sa dištancuje od akejkoľvek politickej kampane a s rannou aktivitou kandidátky nemá škola nič spoločné.

„Pani Árvaiovú som slušne požiadala, aby prestala pred školou deťom rozdávať sladkosti, nakoľko je to z hľadiska bezpečnosti detí, ktoré vedieme k opatrnosti a obozretnosti, veľmi nevhodné. Ani náš kolega a ani kandidáti z našej rady školy si nedovolia robiť predvolebnú kampaň v škole, nakoľko škola je apolitická inštitúcia,“ popísala riaditeľka školy. Pod statusom pribudli desiatky komentárov rodičov a priateľov školy, ktorí takúto kampaň nepovažujú za vhodnú a popisujú ju ako vtieravú a nekorektnú.

Agentúra SITA oslovila so žiadosťou o stanovisko aj Dominiku Árvaiovú.

Viac k témam: Kampaň, Komunálne voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Kandidátka na primátorku Zvolena Árvaiová pohoršila rodičov aj školu, pred ktorou deťom rozdávala sladkosti © SITA Všetky práva vyhradené.