SprávySvet

Ruské rakety opäť mieria na kritickú infraštruktúru, v mrazivej zime vyvolávajú výpadky energií

16.12.2022 (Webnoviny.sk) – Z Ukrajiny v piatok ráno opäť hlásia ruské raketové útoky zamerané na kritickú infraštruktúru. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na regionálnych predstaviteľov. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko informoval o explóziách v Danajskom obvode.

Protivzdušná obrana

Reportéri CNN v hlavnom meste Ukrajiny hlásili výbuchy, pričom tiež videli a počuli rakety i ukrajinský systém protivzdušnej obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V Charkove na severovýchode krajiny podľa šéfa oblastnej vojenskej správy Oleha Synjehubova zasiahli „zariadenia kritickej infraštruktúry“ v okrese Čuhujiv.

Zásahy hlásia aj z mesta Kryvyj Rih.

Letecký poplach

Raketové útoky podľa CNN v piatok hlásili aj Odesa, Poltava, Žytomyr a Sumy.

Zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko v piatok ráno prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram upozornil obyvateľov, aby neignorovali letecký poplach a zostali v krytoch.

Rusko od októbra opakovane útočí na energetickú a civilnú infraštruktúru na Ukrajine, čím vyvoláva v mrazivej zime výpadky energií.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Letecký útok, Protivzdušná obrana, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruské rakety opäť mieria na kritickú infraštruktúru, v mrazivej zime vyvolávajú výpadky energií © SITA Všetky práva vyhradené.