SprávySvet

Využije ruská armáda na Ukrajine novovyvinuté zbraňové systémy? Briti povedali, čo si myslia

3.3.2023 (SITA.sk) – Rusko pravdepodobne nebude schopné využiť na Ukrajine svoj nový vojenský vývoj v dostatočnom rozsahu, a to pre technologické obmedzenia a západné sankcie. V najnovšej aktualizácii to tvrdí britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Napriek vojne na Ukrajine ruské obranné spoločnosti naďalej predvádzajú svoje produkty na veľkých medzinárodných veľtrhoch zbraní. Patrí medzi ne aj systém aktívnej ochrany Arena-E na zlepšenie „prežitia“ obrnených vozidiel. Briti však uvádzajú, že neexistujú žiadny dôkazy o tom, že by sa tieto systémy inštalovali do ruských obrnených vozidiel. Rusi prišli na Ukrajine už o viac ako 5-tisíc takýchto vozidiel.

„Je to pravdepodobne pre neschopnosť ruského priemyslu vyrábať high-tech systémy vo veľkom meradle. Tento problém sa zhoršuje vplyvom medzinárodných sankcií,“ uviedlo britské ministerstvo obrany.

To predtým predpovedalo, že teploty nad nulou zhoršia pohyb v meste Bachmut v Doneckej oblasti, čo by pravdepodobne poskytlo operačnú výhodu ukrajinským obrancom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, systém aktívnej ochrany Arena-E, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Využije ruská armáda na Ukrajine novovyvinuté zbraňové systémy? Briti povedali, čo si myslia © SITA Všetky práva vyhradené.