SlovenskoSprávy

Sme rodina pridá starostov a primátorov na svoju kandidátku, legislatíva je vraj odtrhnutá od regiónov (video)

16.6.2023 (SITA.sk) – Hnutie Sme rodina vezme na svoju kandidátku do nadchádzajúcich parlamentných volieb zástupcov regiónov, napríklad starostov a primátorov. Informoval o tom na piatkovej tlačovej besede šéf hnutia Boris Kollár.

Odtrhnutý od regiónov

Legislatívny proces sa veľakrát, alebo skoro vždy, tvorí odtrhnutý od regiónov,“ povedal Kollár s tým, že vytvorená legislatíva následne dopadá na regióny. Ako príklad doterajšej spolupráce s regiónmi Kollár spomenul, že jeho hnutie odmietlo hlasovať za stratifikáciu nemocníc alebo reformu národných parkov.

Prečo sme tak urobili? Lebo sme vypočuli hlasy regiónov,“ skonštatoval. Doplnil, že išlo hlavne o županov, starostov, primátorov a iných odborníkov.

Primátor Popradu či Žiaru

Medzi zástupcami regiónov, ktorých hnutie vezme na kandidátku, sú napríklad primátor Popradu Anton Danko alebo primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal. Obaja už v minulosti boli poslancami.

Posledné roky mi ukázali, že je dôležité byť v parlamente a hovoriť za obce a mestá,“ povedal Antal s tým, že samosprávy v súčasnosti zažívajú ťažké časy. „Je to preto, lebo regióny, obce a mestá neboli vypočuté pri prijímaní legislatívy, ktorá sa ich bezprostredne týka,“ skonštatoval.

Kompletnú kandidátku zverejní Sme rodina začiatkom júla.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Legislatívny proces, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Sme rodina, Primátor Popradu, Primátor Žiaru nad Hronom, reforma národných parkov, regióny, Stratifikácia nemocníc
Zdroj: SITA.sk – Sme rodina pridá starostov a primátorov na svoju kandidátku, legislatíva je vraj odtrhnutá od regiónov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.