SprávySvet

Šojgu navštívil vojakov bojujúcich na Ukrajine, oznámenie prišlo po vzbure wagnerovcov

26.6.2023 (SITA.sk) – Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil vojakov bojujúcich na Ukrajine. V pondelok to oznámilo ruské ministerstvo obrany. Kedy sa tak stalo, však neuviedlo. Rovnako o tom neinformovali ani štátne médiá, informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šojgu podľa rezortu obrany navštívil veliteľské stanovište jednej zo západných vojenských skupín na frontovej línii. Minister si vypočul hlásenie veliteľa západného vojenského obvodu Jevgenija Nikiforova „o aktuálnej situácii, charaktere nepriateľských akcií a plnení bojových úloh ozbrojenými silami Ruska“.

Oznámenie o zriedkavej návšteve prišlo po sobotňajšej vzbure wagnerovcov. Žoldnieri postupovali na Moskvu, no ešte v ten večer sa ich líder Jevgenij Prigožin dohodol na stiahnutí, pričom on sám by mal odísť do exilu v Bielorusku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský minister obrany, šéf wagnerovej skupiny, vojenská invázia, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Šojgu navštívil vojakov bojujúcich na Ukrajine, oznámenie prišlo po vzbure wagnerovcov © SITA Všetky práva vyhradené.