SprávySvet

Palestínčan vrazil v Tel Avive autom do zastávky plnej ľudí a potom útočil nožom, zastrelil ho ozbrojený civilista

4.7.2023 (SITA.sk) – Palestínčan vrazil autom do preplnenej autobusovej zastávky v izraelskom Tel Avive a následne začal bodať ľudí, pričom ôsmich zranil. Policajný náčelník Kobi Šabtaj povedal novinárom, že ozbrojený civilista útočníka zastrelil.

Izraelská spravodajská služba Šin Bet identifikovala útočníka ako Palestínčana z okupovaného Západného brehu Jordánu, ktorý nemal predošlé bezpečnostné záznamy.

Útok sa stal v čase rozsiahlej operácie izraelskej armády proti palestínskym militantom a zbraniam v utečeneckom tábore Džanín na Západnom brehu. Zásah si dosiaľ vyžiadal 10 mŕtvych.

Palestínska militantná skupina Hamas pochválila útočníka z Tel Avivu ako „mučeníckeho bojovníka“. Útok bol podľa nej „hrdinský a pomstou za vojenskú operáciu v Džaníne“.

Zatiaľ nie je jasné, či útočníka vyslala skupina alebo konal sám. Útok chválila aj militantná skupina Palestínsky islamský džihád.

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Palestínčan vrazil v Tel Avive autom do zastávky plnej ľudí a potom útočil nožom, zastrelil ho ozbrojený civilista © SITA Všetky práva vyhradené.