SprávySvet

Ukrajinci hlásia úspechy južne od Bachmutu, ale na severe od mesta čelia tvrdému odporu Rusov

4.7.2023 (SITA.sk) – Ukrajina naďalej dosahuje úspechy južne od Bachmutu, zatiaľ čo severne od tohto mesta čelí tvrdému odporu. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na námestníčku ukrajinského ministra obrany Hannu Maľar.

Rusko podľa nej „vrhá všetky svoje sily“, aby sa pokúsilo zastaviť postup Kyjiva v oblasti. Vojaci Moskvy sa tlačia smerom na Lyman, Svatove a Bachmut a v týchto oblastiach vytvorili trojstupňovú obranu, „aby získali oporu, ale stále sa im to nedarí“, uviedla Maľar v utorok.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Generálny štáb ukrajinskej armády vo svojej dennej aktualizácii tiež uviedol, že Ukrajina upevňuje pozície v okolí Bachmutu.

„Ukrajinskí vojaci pokračujú v ofenzívnych operáciách južne a severne od Bachmutu a posilňujú dosiahnuté línie,“ konštatoval generálny štáb.

CNN upozorňuje, že ukrajinské informácie o ziskoch na bojisku nedokáže overiť. Ani Maľar ani generálny štáb pritom neinformovali o žiadnom pokroku na južnom fronte, kde ukrajinská protiofenzíva naráža na tvrdý odpor.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci hlásia úspechy južne od Bachmutu, ale na severe od mesta čelia tvrdému odporu Rusov © SITA Všetky práva vyhradené.