SlovenskoSprávy

Danko je jednotka, Taraba piaty a na kandidátke SNS sú aj dvaja bývalí televízni moderátori (video)

9.7.2023 (SITA.sk) – Jednotkou kandidátky Slovenskej národnej strany (SNS) do parlamentných volieb je predseda strany Andrej Danko, dvojkou a trojkou sú podpredsedovia Milan Garaj a Dagmar Kramplová. Vyplýva to z kandidačnej listiny, ktorú v nedeľu strana zaslala médiám.

Viac o téme: Predčasné voľby 2023 na Slovensku

Z piateho miesta kandiduje nezaradený poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba. Na kandidátke sú aj bývalí televízni moderátori Martina Šimkovičová a Karol Farkašovský, ktorí kandidujú z dvanásteho a trinásteho miesta.

Bývalá ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná dostala číslo 16 a bývalý predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica má číslo 17. V prvej dvadsiatke sa ocitol aj generál vo výslužbe Peter Gajdoš a nezaradený poslanec Národnej rady SR Filip Kuffa. Poslanec parlamentu Štefan Kuffa kandiduje z 21. miesta.

>>> Ostatné kandidátky

Číslo 100 na kandidátke obsadil europoslanec za ĽSNS a predseda strany Slovenský patriot Miroslav Radačovský, bývalý popradský sudca, ktorý sa rozhodoval o súdnom spore Andreja Kisku. Kandidátku uzatvára zo 150. miesta predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak, ktorý v predošlých parlamentných voľbách kandidoval za ĽSNS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Kandidačné listiny, Kandidáti, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS)
Zdroj: SITA.sk – Danko je jednotka, Taraba piaty a na kandidátke SNS sú aj dvaja bývalí televízni moderátori (video) © SITA Všetky práva vyhradené.