SprávySvet

Kolaboranti v Luhanskej oblasti sa pripravujú na „evakuáciu“ do Ruska, ak by bol región oslobodený

12.7.2023 (SITA.sk) – Kolaboranti z takzvanej okupačnej správy Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny sa snažia dohodnúť s Kremľom na možnosti „evakuácie“ na územie Ruska v prípade oslobodenia regiónu od ruských okupantov. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Centrum národného odporu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V rámci útočnej operácie obranných síl Ukrajiny sa bunka kolaborantov na dočasne okupovanom území Luhanskej oblasti snaží získať bezpečnostné garancie od najvyššieho politického vedenia Ruskej federácie v prípade oslobodenia regiónu od ruských okupačných síl,“ uviedlo spomenuté centrum.

Kremeľ má údajne v úmysle vytvoriť podmienky pre „evakuáciu“ malej skupiny kolaborantov z Luhanskej oblasti na územie Ruska pre ďalšiu integráciu do ruskej spoločnosti a tamojšieho politického života.

„Na tento účel plánuje prilákať približne 10 až 15 ľudí, ktorí pracujú v miestnej okupačnej správe, k členstvu v celoruskej politickej strane Jednotné Rusko a vydať zodpovedajúce stranícke lístky,“ skonštatovalo Centrum národného odporu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: kolaborant, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Kolaboranti v Luhanskej oblasti sa pripravujú na „evakuáciu“ do Ruska, ak by bol región oslobodený © SITA Všetky práva vyhradené.