SlovenskoSprávy

Policajti dostali z plánu obnovy ďalších 24 elektromobilov, rozširovať sa budú aj nabíjacie stanice (foto)

14.7.2023 (SITA.sk) – Príslušníci policajného zboru SR majú od piatku k dispozícii 24 nových elektrických vozidiel Škoda Enyaq iV EV v civilnej verzii financovaných v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR.

Ako Ministerstvo vnútra SR informovalo v tlačovej správe, celkovo rezort obstaral 83 takýchto áut. Nové autá budú po troch kusoch pridelené na základné útvary krajských riaditeľstiev polície v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Prešove.

Nové policajné vozidlá

Každé vozidlo je podľa rezortu vnútra vybavené plne elektrickým pohonom a automatickou prevodovkou. Vozidlá majú batériu, ktorá im poskytuje dojazd na elektrický pohon v rozmedzí 375 až 397 kilometrov.

„Vozidlá sú vybavené tepelným čerpadlom, ktoré slúži na vykurovanie a zvyšuje efektivitu využitia batérií v zimnom období, majú päťročnú záruku do 150 000 kilometrov, zimné originálne disky s pneumatikami, metalickú farbu a hasiaci prístroj,“ zdôraznilo ministerstvo.

Rozširovanie nabíjacej infraštruktúry

V tejto súvislosti rezort pokračuje aj v rozširovaní nabíjacej infraštruktúry. „Momentálne je pokrytých 49 lokalít a vybudovaných 182 nabíjacích bodov pre plug-in hybridné a elektrické vozidlá,“ uviedlo ministerstvo. Dodalo, že do konca novembra 2023 plánuje vybudovať celkovo 430 nabíjacích bodov po celom území Slovenska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nové policajné elektromobily (fotografie)

Viac k témam: Elektromobily, Nabíjacia stanica, Plán obnovy a odolnosti SR, policajné autá
Zdroj: SITA.sk – Policajti dostali z plánu obnovy ďalších 24 elektromobilov, rozširovať sa budú aj nabíjacie stanice (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.