SprávySvet

Putin načrtol možnosti budúceho pôsobenia wagnerovcov, má im veliť vysokopostavený žoldnier

15.7.2023 (SITA.sk) –
Ruský prezident Vladimir Putin navrhol bojovníkom z Wagnerovej skupiny, aby im teraz velil vysokopostavený žoldnier Andrej Trošev. Uviedol to spravodajský portál CNN s tým, že to vyplýva z vyjadrení ruského lídra pre piatkové vydanie denníka Kommersant.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Putin načrtol niekoľko možností budúceho pôsobenia Wagnerovej skupiny vrátane pokračovania v boji pod velením jej priameho veliteľa známeho pod menom „Sedoj“ (Sivý). Podľa dokumentov o sankciách zo strany Európskej únie a Francúzska týmto menom označujú ruského plukovníka vo výslužbe, zakladajúceho člena a výkonného riaditeľa Wagnerovej skupiny, Troševa.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Trošev bol šéfom štábu Wagnerovej skupiny v Sýrii, konštatuje sa v dokumentoch o sankciách zo strany EÚ z decembra 2021. „Sedoj“ je podľa ruských médií veteránom vojen v Čečensku a Afganistane. Podľa dokumentov o sankciách sa narodil v roku 1953 v Leningrade, dnešnom Petrohrade.

Viac k témam: Ruský prezident, Vzbura v Rusku – Jevgenij Prigožin (wagnerovci), Wagnerova skupina, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Putin načrtol možnosti budúceho pôsobenia wagnerovcov, má im veliť vysokopostavený žoldnier © SITA Všetky práva vyhradené.