SprávySvet

Rusko umiestňuje viac námorných mín pri ukrajinských prístavoch, podľa USA chce tak ospravedlniť možné útoky

21.7.2023 (SITA.sk) – Ruskí okupanti rozmiestnili ďalšie námorné míny v blízkosti ukrajinských prístavov v Čiernom mori. Informuje o tom web news.sky.com s odvolaním sa na americkú rozviedku.

Rusko tento týždeň po odstúpení od čiernomorskej obilnej dohody oznámilo, že akékoľvek lode smerujúce do ukrajinských prístavov bude považovať za potenciálnych prepravcov vojenského nákladu pre Ukrajinu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kyjev zasa následne oznámil, že od piatka prijíma opačný prístup, a lode plaviace sa do ruských prístavov bude považovať za prepravcov ruského vojenského vybavenia.

Hovorca americkej Rady národnej bezpečnosti Adam Hodge uviedol, že Biely dom je presvedčený, že nastraženie ďalších námorných mín v blízkosti ukrajinských prístavov predstavuje súčasť koordinovaného úsilia Ruska ospravedlniť možné útoky proti civilným lodiam v Čiernom mori a obviniť z nich Ukrajinu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: čiernomorská obilná dohoda, Míny, Prístav, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko umiestňuje viac námorných mín pri ukrajinských prístavoch, podľa USA chce tak ospravedlniť možné útoky © SITA Všetky práva vyhradené.