SlovenskoSprávy

Meníme ponuku podcastov k lepšiemu! Union poisťovňa spúšťa novú sériu podcastov o správnych rozhodnutiach

1.8.2023 (SITA.sk) – Ako naozaj bezpečne používať digitálne technológie či ako si zvoliť svoju prvú hypotéku? Odpovede na témy, pri ktorých sa zíde zdravý rozum, ponúka praktická podcastová novinka od Unionu. Portfólio podcastov Union zdravotnej poisťovne a Union poisťovne je bohatšie o formát, ktorý má poslucháčom priblížiť rôzne témy finančnej či právnej gramotnosti. Podcast Zdravý rozum, ktorý dopĺňa úspešné sesterské projekty Zdravé reči a Zdravá duša, má za sebou už 4 diely a v budúcnosti prinesie rozhovory s odborníkmi aj o kúpe nehnuteľnosti, právach zamestnanca alebo o dôchodkoch.

Na ceste k novému podcastu Union motivovala rastúca priazeň poslucháčov, keďže rozhovory o zdraví a prevencii zaznamenali už rekordných 630-tisíc stiahnutí. „Stimulovala nás však aj akási rastúca túžba po tom, aby ľudia nezabúdali na starý dobrý zdravý rozum. V dnešnej dobe pretlaku informácií, z ktorých mnohé môžu byť nepravdivé až škodlivé, nám prišlo vhod „zásobovať“ našich poistencov a poistenky aj poznatkami z oblasti financií a práva. Jednoducho informácie, ktoré vám môžu uľahčiť riešenie rôznych situácií, ktoré prináša život,“ vysvetľuje za Union riaditeľ marketingu Marek Mikle. „Samozrejme, fanúšikovia podcastov majú stále k dispozícii aj desiatky našich podcastov o zdravom životnom štýle a duševnom zdraví. Všetky rozhovory sme pripravili v spolupráci so špičkovými odborníkmi a vďaka početným reakciám na sociálnych sieťach vieme, že naše podcasty ľuďom mnohokrát pomohli zorientovať sa v témach určitých diagnóz, ich liečby či prevencie.“

Prevencia je namieste aj pri témach, na ktoré môže mať vplyv zdravý rozum. Union, ktorý zastrešuje zdravotnú poisťovňu aj komerčnú poisťovňu, publikuje na svojej webstránke či sociálnych sieťach príspevky a blogy, ako všeobecne nepríjemným situáciám predchádzať. „Téme výberu vhodného cestovného poistenia sme venovali preto aj v jednej z prvých epizód Zdravého rozumu, pričom našim poistencom radila skúsená a známa cestovateľka Anna Onderková. S poslucháčmi sa čoskoro pozrieme aj na pracovné právo, výplatné pásky či pravidlá cestnej premávky. Nie vždy má človek po ruke odborníka, s ktorým sa o špecifických témach môže poradiť, preto často hľadá informácie na internete, kde však nemusí vždy nájsť kvalitný obsah a problematika nie je vysvetlená „ľudskou rečou“. Náš podcast Zdravý rozum to môže ľahko a hravo vyriešiť,“ avizuje hovorkyňa Unionu Kristína Baluchová.

Zaujímavosťou je, že predošlé série Union podcastov oslovili najmä ženskú časť populácie vo veku 28-34 rokov. V štatistikách počúvanosti Zdravých rečí išlo o 74%, čo potvrdzuje zvýšený záujem o zdravie zo strany mladých žien. „Veríme, že životy meníme k lepšiemu aj ponukou nových podcastov a že Zdravý rozum si obľúbia aj muži. V prípade návrhov tém nás poslucháči môžu pokojne kontaktovať,“ uzatvára Baluchová. Podcasty Zdravý rozum sú už dostupné na všetkých streamovacích platformách či na webstránke Unionu: Kategória „Zdravý rozum“ | Union.sk

Informačný servis

Viac k témam: nové podcasty, PR
Zdroj: SITA.sk – Meníme ponuku podcastov k lepšiemu! Union poisťovňa spúšťa novú sériu podcastov o správnych rozhodnutiach © SITA Všetky práva vyhradené.