SprávySvet

Rusko by sa malo pripraviť na ďalšie útoky, Ukrajina plánuje viesť plnohodnotnú vojnu

1.8.2023 (SITA.sk) – Rusko môže na svojom území očakávať „ďalšiu vojnu“. Ako referuje web news.sky.com, poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak to povedal niekoľko hodín po tom, čo výšková budova v Moskve bola už po druhý raz tento týždeň terčom útoku bezpilotného lietadla.

Plnohodnotná vojna

Samotný Kyjev nepotvrdil ani nepoprel zodpovednosť za útok. Podoľak na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že Rusko by si malo zvyknúť na „viac neidentifikovaných dronov“.

#Moscow is rapidly getting used to a full-fledged war, which, in turn, will soon finally move to the territory of the „authors of the war“ to collect all their debts… Everything that will happen in #Russia is an objective historical process. More unidentified drones, more…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) August 1, 2023

„Moskva si rýchlo zvyká na plnohodnotnú vojnu, ktorá sa na oplátku čoskoro konečne presunie na územie ‚autorov vojny‘, aby zaplatili všetky svoje dlhy… Všetko, čo sa stane v Rusku, je objektívny historický proces. Viac neidentifikovaných dronov, viac kolapsov, viac občianskych konfliktov, viac vojen,“ vyhlásil.

Útoky na ruské územie

Podoľak zopakoval víkendové slová Zelenského, keď povedal, že útoky na ruské územie sú „nevyhnutným, prirodzeným a absolútne spravodlivým procesom“. Zelenského poradca už dlho verejne špekuluje o tom, ako sa ruská spoločnosť stáva nestabilnou v dôsledku vojny na Ukrajine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V júni pre ABC News povedal, že „bezpochyby“ verí, že krátkotrvajúca rebélia wagnerovcov bola začiatkom konca ruskej invázie. Vraj by priniesla priniesla „preformátovanie“ v rámci samotného Ruska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Rusko by sa malo pripraviť na ďalšie útoky, Ukrajina plánuje viesť plnohodnotnú vojnu © SITA Všetky práva vyhradené.