SprávySvet

Ukrajinci odrazili viaceré útoky, Rusi prišli o ďalšie stovky vojakov

6.8.2023 (SITA.sk) –
https://cdn.sita.sk/sites/34/2023/08/ukrajina-odrazila-viacere-utoky.mp3

Ukrajina odrazila ruský útok pri obci Robotyne v Záporožskej oblasti približne 20 kilometrov južne od mesta Orichiv. Uviedol to v sobotu večer ukrajinský generálny štáb.

Ukrajinská protiofenzíva

Podľa jeho správy sa Rusko sústreďuje na to, aby zabránilo ďalšiemu postupu Ukrajiny v rámci jej protiofenzívy, ktorá trvá dva mesiace.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské sily sa tiež pokúsili opäť získať obec Staromajorske v južnej časti Doneckej oblasti, uviedol generálny štáb. Dodal, že odrazený bol aj útok Rusov v oblasti mesta Lyman. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Ruské straty

Ukrajinský generálny štáb na sociálnej sieti uviedol, že počas uplynulého dňa na Ukrajine padlo 590 ruských vojakov. Straty na životoch v radoch ruských ozbrojených síl od začiatku vojny sa tak podľa Kyjeva zvýšili na 249 700.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Ukrajinci tiež tvrdia, že Rusi za uplynulý deň prišli aj o päť tankov, 11 obrnených bojových vozidiel pechoty, 22 delostreleckých systémov a jeden raketomet. Od začiatku invázie na Ukrajinu Rusko podľa Kyjeva celkovo stratilo už 4 237 tankov, 8 262 obrnených bojových vozidiel pechoty, 4 965 delostreleckých systémov a 705 raketometov.

Viac k témam: Orichiv, Robotyne, rusko-ukrajinský konflikt, Staromajorske, Ukrajinská protiofenzíva, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci odrazili viaceré útoky, Rusi prišli o ďalšie stovky vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.