SprávySvet

V zásielke banánov odhalili kokaín za zhruba dve miliardy korún, putovala cez Amsterdam

13.8.2023 (SITA.sk) – V distribučnom centre obchodného reťazca Albert v Klecanoch pri Prahe odhalili policajti v sobotu v zásielke banánov 646 kilogramov kokaínu. Referuje o tom web TV Nova, ktorej informáciu potvrdila hovorkyňa Národnej protidrogovej centrály Lucie Šmoldasová. Zásielka putovala z Ekvádoru cez Amsterdam.

V koncovej distribúcii má skonfiškované množstvo drog hodnotu zhruba dve miliardy korún. Na zásielku narazili v prepravkách s banánmi zamestnanci skladu, ktorí zavolali políciu.

„Zamestnanci veľkoskladu supermarketu Albert v sobotu popoludní pri vykladaní paliet s biobanánmi našli podozrivé balíčky a kontaktovali políciu. Nájdené boli kilové balíčky s podozrivým práškom. Test náhodnej vzorky preukázal, že je to omamná látka, presnejšie kokaín,“ uviedla Šmoldasová.

Na strane priekupníkov podľa nej zrejme niekto urobil chybu. „Niekto z organizovanej skupiny pravdepodobne nestihol drogy zo zásielky banánov včas vybrať. Začali sme preto úkony trestného konania a zisťujeme, kto zásielku poslal a komu bola určená,“ vysvetľuje Šmoldasová.

Viac k témam: Drogy, Kokaín
Zdroj: SITA.sk – V zásielke banánov odhalili kokaín za zhruba dve miliardy korún, putovala cez Amsterdam © SITA Všetky práva vyhradené.