SprávySvet

Rusi nebudú žiť pokojne, pred Dňom nezávislosti Ukrajiny by sa mali začať báť

14.8.2023 (SITA.sk) – Rusko by 24. augusta, na Deň nezávislosti Ukrajiny, mohlo podniknúť ďalší raketový útok. Ako referuje web Ukrajinská pravda, povedal to predstaviteľ ukrajinských spravodajských služieb Vadym Skibickyj, ktorý zároveň dodal, že v tento deň by sa mali báť aj Rusi.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V Deň nezávislosti Ukrajiny sa agresívne Rusko môže uchýliť k ďalšiemu aktu raketového terorizmu. Môže sa to stať o deň skôr alebo neskôr. Alebo to môže trvať niekoľko dní a môže to mať niekoľko vĺn. Vlastne si nemyslím, že to niekoho z Ukrajincov môže prekvapiť,“ povedal Skibickyj a dodal: „Nie v ukrajinských mestách, ale v Rusku by sa pred dňom našej nezávislosti, ako v ktorýkoľvek iný deň, mali obávať, pretože kým budú okupanti na našej pôde, Moskovčania neuvidia ani nepocítia pokojný život.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Skibickyj tvrdí, že „Deň nezávislosti Ukrajiny je najvýznamnejším štátnym sviatkom“.

„Mnoho generácií Ukrajincov bojovalo za štátnosť a táto hodnota motivuje súčasných bojovníkov za slobodu a oslobodenie Ukrajiny do ďalšej tvrdej a kreatívnej práce,“ podotkol Skibickyj.

Viac k témam: Deň nezávislosti Ukrajiny, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi nebudú žiť pokojne, pred Dňom nezávislosti Ukrajiny by sa mali začať báť © SITA Všetky práva vyhradené.