SprávySvet

Moskva tvrdí, že ich stíhačka zničila ukrajinskú „prieskumnú loď“ v Čiernom mori

22.8.2023 (SITA.sk) – Ruské stíhacie lietadlo zničilo v noci na utorok v Čiernom mori ukrajinský „prieskumný čln“. Ako referuje spravodajský web CNN, tvrdí to ruské ministerstvo obrany. Vo vyhlásení na Telegrame ministerstvo uviedlo, že loď sa nachádzala v blízkosti ruského zariadenia na výrobu plynu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa ruského ministerstva obrany sa incident stal po tom, ako ruská protivzdušná obrana zostrelila v pondelok nad Čiernym morom dva ukrajinské drony.

Nedávne ukrajinské útoky na ruské lode a námorné základne v Čiernom mori priviedli vojnu do oblasti, ktorú Moskva predtým považovala za mimo dosahu ukrajinských síl.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Minulý týždeň ukrajinské bezpečnostné služby zverejnili pre CNN exkluzívne zábery ukazujúce moment, keď v júli použili experimentálny námorný dron na útok na ruský most na anektovaný Krym, pričom vtedy poskytli nové podrobnosti o útoku a varovali, že budú nasledovať ďalšie podobné útoky.

Viac k témam: Drony, rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačka
Zdroj: SITA.sk – Moskva tvrdí, že ich stíhačka zničila ukrajinskú „prieskumnú loď“ v Čiernom mori © SITA Všetky práva vyhradené.