SlovenskoSprávy

Žena obvinená z terorizmu ostane za mrežami, rozhodol o tom Najvyšší súd SR

22.8.2023 (SITA.sk) – Renáta D., ktorá je obvinená z podpory terorizmu, ostane nakoniec vo väzbe. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, senát na utorkovom neverejnom zasadnutí zrušil na základe sťažnosti prokurátora skoršie rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o prepustení obvinenej a rozhodol o jej ponechaní vo väzbe aj po podaní obžaloby. Zároveň väzbu nenahradil inými miernejšími prostriedkami.

Renáta D. je stíhaná pre trestné činy ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia.

Obvinenú na Slovensko dopravili z Iraku vládnym špeciálom v rámci repatriácie slovenských občanov. Podľa medializovaných informácií predtým žila v Sýrii, kam prišla z Egypta za svojím manželom, údajným členom teroristickej organizácie ISIS. Na Slovensko dopravili aj dve deti obvinenej, ktoré sú momentálne v starostlivosti štátu. Samotná obvinená je od februára tohto roku vo väzbe.

Viac k témam: Súdy, Teroristi
Zdroj: SITA.sk – Žena obvinená z terorizmu ostane za mrežami, rozhodol o tom Najvyšší súd SR © SITA Všetky práva vyhradené.