SprávySvet

Ukrajinská armáda oslobodila obec Robotyne. Na juhu vedieme ofenzívu, uviedla Maľarová

28.8.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské sily kompletne oslobodili obec Robotyne v Zaporižžskej oblasti. Potvrdila to námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, informuje spravodajský portál Ukrajinská pravda.

Hlavný ofenzívny front

„Na juhu vedieme ofenzívu. Toto je náš hlavný ofenzívny front. V Zaporižskej a Chersonskej oblasti je nepriateľ v defenzíve,“ povedala Maľarová.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako tiež uviedla, vojaci sa pohybujú juhovýchodne od oslobodeného Robotyne a južne od Malej Tokmačky. Sú to oblasti Novodanylivka a Novoprokopivka, ako aj Mala Tokmačka a Očeretuvate, vysvetlila.

Južné krídlo Bachmutu

Maľarová tiež uviedla, že minulý týždeň ukrajinské sily oslobodili jeden kilometer štvorcový územia na bachmutskom fronte.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

„Napredujeme na južnom krídle Bachmutu a minulý týždeň tam bol oslobodený ďalší kilometer štvorcový, čím sa celková plocha nášho oslobodeného územia zvýšila na 44 kilometrov štvorcových,“ objasnila.

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda oslobodila obec Robotyne. Na juhu vedieme ofenzívu, uviedla Maľarová © SITA Všetky práva vyhradené.