SlovenskoSprávy

Policajti vyšetrujú zrážku dvoch člnov na Zemplínskej šírave, medzi zranenými sú aj deti (foto)

29.8.2023 (SITA.sk) – Polícia vyšetruje zrážku dvoch člnov na vodnej ploche Zemplínska šírava. Nehoda sa stala v časti Medvedia hora. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Deti utrpeli len malé poranenia

„Podľa doterajších zistení polície za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k zrážke dvoch člnov, pričom jeden z vodcov plavidiel pravdepodobne nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu plavidla a prednou časťou narazil do bočnej strany druhého plavidla, ku ktorému bolo pripevnené tretie plavidlo,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

V spojených plavidlách sa celkovo nachádzali traja dospelí ľudia a tri deti. Dve deti utrpeli len malé poranenia.

„Jedno z nich (5-ročné) s jednorazovým ošetrením, druhé dieťa (7-ročné) podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní a jednorazovo ošetrený bol aj 43-ročný muž,“ uviedla Mésarová.

Zatiaľ nebolo začaté trestné stíhanie

Dodala, že v plavidle, ktoré do spojených plavidiel narazilo, utrpel 39-ročný spolujazdec zranenia s dobou liečenia nad sedem dní.

„Polícia udalosť dôkladne zadokumentovala a o udalosti ihneď informovala Dopravný úrad v Košiciach. Vo veci sú vykonávané potrebné úkony a zabezpečujú sa listinné podklady, na ktorých základe bude možné rozhodnúť o ďalšom postupe, zatiaľ nebolo začaté trestné stíhanie,“ informovala ďalej Mésarová.

Doplnila, že u oboch vodcov plavidiel bola dychová skúška negatívna. Ďalšie okolnosti, rozsah škôd, ale najmä príčiny zrážky a miera zavinenia budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: dychová skúška, Nehoda, Nehoda člnov, Vyšetrovanie
Zdroj: SITA.sk – Policajti vyšetrujú zrážku dvoch člnov na Zemplínskej šírave, medzi zranenými sú aj deti (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.