SprávySvet

Na čo preboha Scholz čaká? Pýta sa šéfka výboru pre obranu, ako jediný vraj blokuje strely Taurus pre Ukrajinu

4.9.2023 (SITA.sk) – Podľa šéfky výboru pre obranu nemeckého Spolkového snemu je nemecký kancelár Olaf Scholz jediným predstaviteľom vládnej koalície blokujúcim dodávky riadených striel s plochou dráhou letu Taurus Ukrajine.

Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje vyjadrenie Marie-Agnes Strack-Zimmermannovej na sociálnej a mikroblogovacej sieti X, predtým známej ako Twitter.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V tejto chvíli nechce dodať rakety Taurus. Avšak ‚v tejto chvíli‘ na Ukrajine stále zomierajú ľudia. Na čo preboha kancelár Scholz čaká? Je jediný, kto v rámci koalície blokuje rozhodnutie. Je to nezodpovedné,“ napísala predsedníčka výboru pre obranu, ktorá je predstaviteľkou Slobodnej demokratickej strany (FDP).

Šéf opozičnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) Friedrich Merz navrhuje spoločné celoeurópske rozhodnutie o dodaní striel Taurus Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Viac k témam: Nemecký kancelár, rusko-ukrajinský konflikt, strely Taurus, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Na čo preboha Scholz čaká? Pýta sa šéfka výboru pre obranu, ako jediný vraj blokuje strely Taurus pre Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.