SlovenskoSprávy

Tri mimoriadne schôdze sa zatiaľ nepodarilo otvoriť, štvrtá bude o dokladoch pre cudzincov

8.9.2023 (SITA.sk) – Mimoriadnu schôdzu parlamentu k nelegálnym migrantom sa ani v piatok nepodarilo na prvýkrát otvoriť. Prezentovalo sa len 54 poslancov. Na to, aby bol parlament uznášaniaschopný, treba nadpolovičnú väčšinu, čiže 76 poslancov.

Rovnako tak sa na prvýkrát nepodarilo otvoriť ani mimoriadnu schôdzu o vládnej novele Trestného zákona, a ani schôdzu k vládnemu návrhu zmien vo fungovaní pohotovostí.

V prípade druhej schôdze sa prezentovalo len 43 poslancov, v prípade tretej 61 zo 76. Poslanci sa schôdze dvakrát pokúšali otvoriť už aj vo štvrtok.

Ak sa opäť žiadnu z nich nepodarí otvoriť, o 10:45 bude nasledovať mimoriadna schôdza k dokladom pre pobyt cudzincov. Ide o vládny návrh.

Policajti podľa neho už nebudú vydávať doklad o zotrvaní na území Slovenskej republiky každému nelegálnemu cudzincovi, ktorého nie je možné vyhostiť, najmä nie cudzincovi, ktorý migruje cez územie SR do iného štátu. Cieľom je uľahčiť vyhostenie nelegálnych migrantov, ako aj odradiť ďalších od príchodu na Slovensko.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, nelegálni migranti, Rokovanie NR SR
Zdroj: SITA.sk – Tri mimoriadne schôdze sa zatiaľ nepodarilo otvoriť, štvrtá bude o dokladoch pre cudzincov © SITA Všetky práva vyhradené.