SlovenskoSprávy

Metropolu východu navštívil kardinál Pietro Parolin

17.9.2023 (SITA.sk) – Košice pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, navštívil druhý najvyšší predstaviteľ Vatikánu kardinál Pietro Parolin.

Ukrajinská komunita

Po príchode ho na letisku privítali miestni predstavitelia cirkvi i samosprávy, medzi nimi i košický primátor Jaroslav Polaček a jeho námestníčka Lucia Gurbáľová.

Parolin následne navštívil Katedrálu Narodenia Presvätej Bohorodičky. Vatikánsky štátny sekretár v metropole východu požehnal prijímacie a integračné centrum pre utečencov z Ukrajiny a absolvoval aj stretnutie s ukrajinskou komunitou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii – Šaštín-Stráže (fotografie)

„Program kardinála Paroliniho v metropole východu vyvrcholil vešperami v Dóme svätej Alžbety, kde prišli aj mnohí veriaci,“ informuje na sociálnej sieti mesto Košice. Vedenie mesta kardinála obdarovalo obrazom Košíc. Parolin svoju návštevu zavŕšil podpisom do kroniky mesta.

Požehnal pútnické centrum

„Druhý najvyšší predstaviteľ Vatikánu pricestoval na Slovensko pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou, 1160. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie, 20. výročia návštevy pápeža Jána Pavla II. a druhého výročia návštevy pápeža Františka,“ uviedlo mesto Košice.

Informovalo tiež, že kardinál v nasledujúci deň dopoludnia dopoludnia predsedal svätej liturgii Jána Zlatoústeho v Klokočove. Požehnal tam aj pútnické centrum.

Viac k témam: Primátor mesta Košice
Zdroj: SITA.sk – Metropolu východu navštívil kardinál Pietro Parolin © SITA Všetky práva vyhradené.