Ekonomika

Sociálna poisťovňa zaviedla novinku, pomôže nespokojným klientom

19.9.2023 (SITA.sk) – Sociálna poisťovňa od začiatku septembra zriadila Centrum hodnotenia kvality a reklamácií. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca poisťovne Martin Kontúr.

Adaptačná a analytická fáza

Činnosti centra sú podľa neho aktuálne v adaptačnej a analytickej fáze, ktorá bude trvať do konca tohto roka.

Ide o špecializované pracovisko v Starej Ľubovni s celoslovenskou pôsobnosťou spracovávajúce podania, ktoré majú charakter hodnotenia na prácu pobočky, žiadosti o nápravu, podnetu alebo návrhu, prípadne v ktorom klient vyjadruje nespokojnosť alebo reklamuje určité skutočnosti.

„Ide o podania, ktoré nie sú sťažnosťou v zmysle zákona o sťažnostiach, ale je potrebné zabezpečiť ich promptné vybavenie,“ uviedla poisťovňa.

Plná prevádzka od 1. januára

V centre pracuje šesť zamestnancov. Plnú prevádzku pracoviska poisťovňa spustí od 1. januára budúceho roka, keď klientom sprístupní tiež možnosť podania takéhoto typu podnetu cez webový formulár.

Zamestnanec vybavujúci podanie zvolí optimálnu formu vybavenia podania, aby objektívne preskúmal skutočnosti uvádzané klientom, následne bude hodnotiť kvalitu práce pobočiek, prostredníctvom analyzovania zistených skutočností. Tieto dáta bude poisťovňa štatistiky spracovávať. Následne môže odporučiť prijatie opatrení na nápravu stavu alebo zlepšenie procesov.

„Klient bude priebežne informovaný o zaevidovaní a vybavovaní podania centrom. Prínos vidíme v zabezpečení riešenia problému klienta, tiež v získavaní cenných dát o práci pobočiek a o možnostiach zlepšenia v rámci činnosti Sociálnej poisťovne,“ dodala poisťovňa.

Zdroj: SITA.sk – Sociálna poisťovňa zaviedla novinku, pomôže nespokojným klientom © SITA Všetky práva vyhradené.