SlovenskoSprávy

Mestský súd v Bratislave vytýčil termín pojednávania v kauze vraždy Daniela Tupého, Puškár zostáva naďalej vo väzbe

2.10.2023 (SITA.sk) – Mestský súd Bratislava I vytýčil hlavné pojednávanie s advokátom Adamom Puškárom obžalovaným z vraždy študenta Daniela Tupého na 15. novembra.

Ako ďalej informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, súd zároveň po podaní obžaloby rozhodol o ďalšom trvaní väzby stíhaného Adama Puškára tak, že ho ponechal vo väzbe z dôvodov tzv. útekovej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol utiecť, skrývať sa, alebo inak mariť trestné stíhanie.

„Súd neprijal ponúkané záruky ani písomný sľub obžalovaného a nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ povedal Adamčiak. Doplnil, že rozhodnutie nie je právoplatné. „Obžalovaný podal sťažnosť, preto o nej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ dodal hovorca.

Študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave. Osemčlennú skupinku vtedy napadli zozadu viaceré osoby. Tupý zomrel na následky viacerých bodných zranení.

Viac k témam: Súdy, Trestné stíhanie, Väzba, Vražda, Vražda Daniela Tupého
Zdroj: SITA.sk – Mestský súd v Bratislave vytýčil termín pojednávania v kauze vraždy Daniela Tupého, Puškár zostáva naďalej vo väzbe © SITA Všetky práva vyhradené.